Te jó ég, hányszor hallottam ezt a kérdést! És az a gyanúm, hogy az okostelefonok számának növekedésével arányosan egyre többször fogják nekem feltenni. Úgyhogy megragadom az alkalmat, és ország-világ előtt kijelentem: Igen, vannak, akik 2016-ban is papírból készült határidőnaplót használnak! Sőt, szerintem 2017-ben is lesznek.

Én 7-8 éve kezdtem határidőnaplókat készíteni, és néhányan már akkor is temették a műfajt. Szerencsére nem lett igazuk – azóta is sokan keresik, szeretik a naptáraimat. Persze tettem is az ügy érdekében, a közönség igényeit figyelembe véve évről évre fejlesztettem valamit rajtuk.
Az elsőt valójában nem is saját ötlettől vezérelve terveztem meg, hanem egy felkérésre – ami aztán végül nem valósult meg. Viszont a tervek és az ötlet megmaradtak – én pedig úgy döntöttem, belevágok, és a kötészettel, akikkel akkor együtt dolgoztam, elkészítettük az első RothAniko határidőnaplót.
Már olyan rég történt ez, hogy bevallhatom, akkor a saját igényeimet vettem alapul, és így elég egyszerű oldalak születtek. Mondhatnám, hogy letisztult, de ha őszinte akarok lenni, akkor szimplán csak egyszerű volt. Én viszont pont így szerettem, de sorra jöttek a visszajelzések, hogy klassz, klassz, de milyen jó lenne, ha az órákat is jelölnénk benne. Meg ugye a névnapok. Azok kellenek... Volt még néhány kiváló ötlet, de mivel mindennek van határa, maradtak az órák és névnapok – azok bekerültek az következő évi határidőnaplókba, és ott is maradtak (csendben megsúgom, hogy én azóta sem használom ezeket a „funkciókat”, de mindent a vevőkért, ugyebár ;))

Szóval szerencsére népszerűek lettek a határidőnaplóik, olyannyira, hogy volt év, amikor már májusban elkezdtem a gyártást, hogy azoknak is a kedvére tegyek, akik már augusztusban, szeptemberben elkezdik keresni őket. Az idén nem voltam ennyire szorgalmas, úgyhogy „csak” most készültek/készülnek el a legújabbak, de már mutatom is őket. Ahogy Gombóc Artúr sorolná: van kicsi, meg nagy, cérna fűzött, meg spirálos, városos, meg lányos meg állatos is. Sőt közkívánatra idén készülnek filofaxok is, de azokról majd később írok.
Egyébként gondolkoztam én is rajta, hogy mi lehet az oka, hogy még mindig jó sokan használnak papírból készült határidőnaplót, még a fiatalok között is. Azt nem tudom, más hogy van vele, de én például azért használom, mert egyértelműen jobban szeretek kézzel írni, sokkal jobban átlátom azt a struktúrát, ami egy lapra írok, mint amit a telefonom kínál. Szeretem a papír illatát, ahogy év végére megkopik a napló. Praktikus számomra, hogy minden féle fecniket, névjegyeket, receptet, csekket, szóval csupa fontos dolgot tudok beletenni minden felé. Ráadásul én nem szoktam kidobni a lejárt naplókat, hanem bekerülnek egy fiók mélyre. Aztán amikor évek múltán valahogy, véletlenül előkerülnek, olyan jó beléjük lapozni, és visszaolvasni az akkori történéseket...
Kíváncsi lennék, hogy ti miért használtok határidőnaplót? Hozzászólásban megírhatjátok! És akár azt is, hogy a legújabbak közül melyik tetszik a legjobban?
Ha pedig már van kedvenc, a webshopban (non-stop) vagy a Palomában meg is tudjátok venni (1053 Budapest, Kossuth L. u. 14-16., nyitvatartás: kedd, szerda, csütörtök: 11-19 óráig). Sőt! A most vasárnapi Wampon is ott leszenek nálam az Erzsébet téren! (2016. 09. 11., nyitva 11-19 óráig)

Ezt nézzétek mit találtam az archívumban! 2012-t írunk...

Még mindig 2012. Azóta változott picit a méret (praktikusabb lett), és a tipó is, követve az aktuális trendeket

Ez pedig már az idei felhozatalból az újdonságok, város témakörben

Lányokból is lett pár új darab, a "régikehez"

A "nagyoknál" egy új design készült idén, a Royal

Az idei év dilemmája, lila vagy piros? Ti választhattatok a facebookon

Kék vagy lila? A kék lett a befutóOlvastad már?

Archívum

Powered by mod LCA