Gyerekkoromban szerettem kokárdát készíteni. Igazából mindenféle kézműves dolgot szerettem csinálni, így aztán a kokárdakészítést is élveztem. Persze minden évben más formát akartam kipróbálni, mert ugye a divat az divat, akkor is, ha kokárdáról van szó. Ráadásul kétszer ugyanazt elkészíteni, hát abban semmi izgalmas nincs. Így aztán volt pici, nagy, keskeny, széles, horgolt, hajlított és klasszikus kokárdám, sőt talán még gyöngyből készült is. Aztán szépen felnőttem, és sok minden érdekelt, de a kokárdakészítés speciel nem.


Egészen addig, míg az egyik vevőm adott egy jó ötletet: készítsek kitűző-kokárdát. Nem mondom, hogy azonnal lázba hozott a lehetőség, de befészkelte magát a fejembe a gondolat, és egyszer csak megszületett az ötlet: legyen a hónapok sorozat új sztárja a huszár lány!
A kitűzők már el is elkészültek – méghozzá kétféle változatban. A hagyományokhoz kevésbé ragaszkodóknak egy klasszikus szimpla kitűző, a huszár lánnyal. Akik pedig ragaszkodnak a kokárdaformához, azoknak készítettem egy nemzeti színű szalaggal ellátott verziót is. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a fogadtatása ennek a munkámnak, én mindenesetre élvesztem festeni. Munka közben nagyon megkedveltem a huszár lányt, ezért aztán a kitűzők mellé spirálos naplót és zsebnoteszt is készítettem ezzel a motívummal. Ezek egész évben kaphatóak lesznek majd, szerintem tökéletes szuvenírek, turistáknak, vagy nektek ha külföldre utaztok, és szívesen vinnétek valamilyen magyaros ajándékot – ami nem pirospaprika ;)
Szóval ha szeretnétek egy kicsit modernebb kokárdát, szükségetek van egy szuvenírre, vagy szimplán csak beleszerettetek a huszár lányba, gyertek a Palomába (1053 Budapest, Kossuth L. u. 14-16., nyitva tartás: kedd, szerda, csütörtök: 11-19 óráig)vagy kattintsatok ide, és szerezzétek meg akár már most!

Készült két terv a témára, napokig hezitáltam melyik legyen: a fiú vagy a lány?

Végül a lány mellett döntöttem, de azt tervezem hogy jövőre megfestem a fiút, ti mit gondoltok?

Olvastad már?

Archívum

Powered by mod LCA