Öt éve, mióta karácsonyi vásárokban árulok, elég mást jelent számomra az advent, mint korábban. Nem állítom, hogy ezelőtt szent áhítatban vártam az ünnepeket, de mindig karácsonyi hangulatot teremtettem a lakásban, időben kitaláltam és beszereztem az ajándékokat, és még arra is jutott idő, hogy a csajokkal feltérképezzük a Vörösmarty téri kínálatot – különös tekintettel a forralt bor felhozatalra.

A Vörösmarty tér máig megmaradt, de jóval kevesebb forralt borral és jóval több munkával. Amit persze egyáltalán nem bánok! Szeretek kinn lenni, imádom a fényeket, az illatokat, a színeket, egyáltalán, az egész vásár hangulatát. És persze jó a vevőkkel találkozni, segíteni nekik kiválasztani azt az ajándékot, amit találónak éreznek. Akár a szeretteiknek – akár maguknak ;-)
Nem mondom, hogy könnyű dolgom van a férfiakkal, akiknek időnként nehezen esik le a tantusz, hogy a párjuk miért mondja el már negyedszer (!), hogy mennyire szép ez a táska... De ők sem reménytelen esetek, egy kis rávezetéssel rájönnek, hogy megkönyörült rajtuk a sors, megszületett a karácsonyiajándék-ötlet, és érdemes visszatérni hozzám – azért a fent említett táskáért.
Szóval én is hangolódom az ünnepre, csak egy kicsit másképp. Nem jut annyi időm az otthoni készülődésre, de mire eljön a karácsony, valahogy mégis mindig ünnepi hangulatba kerülök én is, a lakás is, és még az ajándékokat is sikerül beszerezni.
Látogassatok meg a Vörösmarty téren (december 29-ig minden nap 10-20 óráig, 16C standot keressétek), vagy a karácsonyi WAMP-okon (idén még kétszer: december 13., 20, vasárnap), és a DesignByRothAniko termékek mellett nézzétek meg azt is, hogy épp hol tartok a karácsonyra hangolódásban. Természetesen a Palomában lévő bemutató termemben is várunk titeket, nem csak karácsony idején, hanem jövőre is! (1053 Budapest, Kossuth L. u. 14-16., nyitva tartás: kedd, szerda,csütörtök: 11-19 óráig)

Adventi naptárunk, egy ezer éves darab, még a selyemfestős időszakomból idén került a kezembe, igaz nincs kifestve, de nekem így is tetszik, ki tudja, lehet jövőre megfestem...

Az adventi koszorú nálunk "csak" egy gyertyás, és minden évben Szántó Ágitól szerzem be

Fények a Vörösmarty-n, az egyik legjobb dolog a téren

Utolsó simítások a Wampon

Hogy aztán kedvetekre túrhassatok a pulton :)

Az a bizonyos táska ;)

 

 

Olvastad már?

Archívum

Powered by mod LCA