Jesszus, hogy utáltam ezt a mondást! Most meg... egyik nap azon kaptam magam, hogy ezt mondogatom magamnak. És ami még durvább: komolyan is gondolom. Az idén legalábbis tuti így van.
Mire egyet pislantottam, és egy cseppet kifújtam magam a karácsonyi vásárok után, már január közepe volt. A második pillantás pedig már a február. Per pillanat már a tavaszi vásárra készülök az Allee-ban, ami április elején zár majd. Na ugye hogy itt a nyár?! Hogy hogyan lesz tovább, azt nem tudom. De tervem azért van.

Mielőtt a tervekről mesélnék, muszáj megosztanom veletek, hogy milyen szerencsésen is indult az évem! Az év első jelentősebb kimozdulása a Szerkesztőségi Árverésen való részvételem volt, és mekkora mázli, hogy elmentem, annak ellenére, hogy még tartott a karácsonyi vásározás utáni pihegésem. Eleve tök jó kezdeményezésnek tartom a rendezvényt: a szerkesztőségek összegyűjtik a karácsonyra kapott ajándékait, elárverezik őket, és a befolyt összeget jótékony célra fordítják, s teszik ezt immár 10 éve. Sőt már nemcsak a karácsonyi ajándékokra lehet licitálni, hanem rendszeresen érkeznek külső felajánlások is (pl. én is adtam a termékeimből az szervezőknek), így rengetegféle dologra lehet licitálni, a színházjegytől kezdve akár egy Costes vacsorán át egészen a mini bárig. Szóval ajánlom mindenkinek - az adakozást és a licitálást is :)
Na de jöjjön az én sztorim, ami ennyire nem magasztos, viszont nekem annál nagyobb örömet szerzett: az idei árverés tomboláján NYERTEM! Nem vagyok az az állandóan nyerős fajta, úgyhogy baromira örültem. Egy jófajta bort, és egy női borászokról szóló könyvet kaptam.
Hogy pont ennyire szerencsésen folytatódjon az év, gondoltam, hogy a 2018-as év megtervezésekor nyitom majd ki a bort. Aztán rájöttem, hogy ennyire azért nem szoktam komolyan venni a tervezést, inkább csak listába szedem a dolgokat, ötleteket, amiket biztosan meg akarok valósítani, amúgy meg bízom abban, hogy megtalálnak év közben a jó munkák. Eddig bejött ez a hozzáállás.
Viszont a bort is meg kell inni valamikor, úgyhogy most megyek, és töltök magamnak egy pohárral.

Szóval 2018-ra is sok-sok tervem van - van köztük olyan is, ami lassan kamaszkorba lép, és még mindig terv, talán soha nem lesz belőle semmi, ezekről most nem fogok mesélni.
Ami viszont szót érdemel:
Van két új festmény sorozattervem. Ahogy azt már megszokhattátok, nem árulok el róluk túl sokat (szinte semmit), de lesznek, és jók lesznek, ez a határozott tervem, és már nagyon vágyom rá hogy újra fessek!
Alakulóban van egy együttműködés is, szeretném, ha összejönne. Ha igen, azonnal megírom egy posztban is, olyan boldog leszek :)
Aztán, ha már a címben is szóba került a nyár: nyáron megint megcélozzuk a Balatont! Ez leginkább magánéleti terv, de ha már nyár, és fesztiválszezon, akkor egy régi terv talán megvalósul idén, és eljutok az egyik nagy fesztiválra a munkáimmal. Ez még nagyon-nagyon vázlatos elképzelés, erről babonából sem szeretnék többet mesélni. Előljáróban csak annyit, hogy ide biztosan készülnek majd újdonságok, amik már jó esetben nyár elején kikerülnek a boltok polcaira.
A webshopon is tervezek egy kis ráncfelvarrás, annak ellenére hogy még csak 2 éves lesz tavasszal. Nagy, látványos változásra ne számítsatok, magam is utálom amikor a sarki közértben átrendezik a boltot, és a jól megszokott kenyér, gyümölcs tej kombó nincs a helyén. Ilyenkor a sikítófrász, és a teljes kétségbeesés átveszi felettem az uralmat. No de visszatérve a webshopra, a cél, hogy minél jobb élmény legyen vásárolni nálam, gördülékeny, és könnyen kezelhető legyen az oldal mindenki számára. Erre folyamatosan figyelek, ezzel kapcsolatban az utóbbi években megszámlálhatatlnaul sok előadáson, workshopon és tanácsadáson voltam már, és látom hogy ez idén sem lesz ez másként.
A tavalyi Herlitz-es együttműködés kapcsán kedvet kaptam az iskolakezdés szezonjára is tervezni ezt-azt. Akinek van a családban ilyen korú gyereke, számíthat újdonságokra, de ennél többet most még nem szeretnék elárulni.
Aztán ami teljesen biztos: idén is lesz karácsony. Ami nálam, ugye, egyet jelent a karácsonyi vásározással. Erről dumálhatnék, de úgyis tudjátok, miről van szó. Az újdonságok meg majd úgyis csak az év 2. felében derülnek ki.
Ami évszaktól független: az ékszerkollekciómat szeretném fejleszteni. Ezerféle tervem van ezzel kapcsolatban, ami beválik, azzal találkozni fogtok, remélem, hamarosan. 
Táskából is lesz idén új fazon, ez már tuti fix, itt van a fejemben, de erről hamarosan írok még egy külön bejegyzésben.
Aztán itt van a terv-listám állandó szereplője: új képek festése. Ez most is terv, és nagy valószínűséggel idén is lesznek új képek.
És végül, de nem utolsó sorban tervezem, hogy jön valami nagyon új, és tök izgalmas kihívás (esetleg több) is erre az évre. Ha szerencsém lesz. És mér’ ne lenne, ha egyszer ilyen szerencsésen indult az év, ugye?! Drukkoljatok, és mindenkinek jó lesz!
Amíg pedig, míg megvalósítom ezt itt mind, válogassatok a korábbi évek terveinek eredményeiből a webshopban, vagy gyertek a Palomába (1053 Budapest, Kossuth L. u. 14-16. nyitva: kedd, szerda, csütörtök 11-19 óráig)!

Olvastad már?

Archívum

Powered by mod LCA