Ismerek olyanokat – és nem csak a téli álmot alvó állatokat –, akik ebben az egyre hidegebb és sötétebb szakában az évnek bekuckóznak, forralt boroznak és filmet néznek. Otthon. Na, nálam pont fordítva van – nekem ekkor indul be az élet, kinyílok, társaságba járok, bandázok a Vörösmarty téren...


Félig viccesen írom ezt, de azért van benne igazság is. Az egyértelmű, hogy ez a legmozgalmasabb része az évnek, legalábbis munka terén. November elején kinyit a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, ahol már ezer éve árulok, és én is kinyitok (idén is a szokásos helyen várlak titeket, a 15C standon a Pull and Bear bejáratának magasságában a középső soron). Ilyenkor a Palomában is megnő a betérők száma, mert, ugyebár, nincs mit tenni, nemsokára itt a karácsony. Először persze durvának tűnik, amikor november elején – nagyjából a krizantémmal együtt – megjelennek az első karácsonyfadíszek, égősorok és a kezd bemászni az ember fülébe a jingle bells (jobb esetben Michael Bublé karácsonyi dalai), de mire kettőt pislantunk, már december közepe van, ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen rettenetes csúszásban vagyunk, és már itt is van a szenteste.
Szóval ebben az időszakban van nálam a csúcs, ekkor fogy a legtöbb határidőnapló (nem meglepő módon), és ekkor találkozom a legtöbb közeli és távoli ismerőssel :). Vannak, akik véletlenül járnak a standom felé a Vörösmartyn, de szerencsére sok barátom, ismerősöm kifejezetten miattam jön ki, hogy csacsogjunk egy kicsit. Úgyhogy a social life-omnak is jót tesznek a karácsonyi vásárok, tiszta haszon.
Ráadásul az idén nemcsak a pesti oldalon, hanem Budán is megtaláltok, kedves barátok, ismerősök, ismeretlenek. Örömmel jelentem, hogy az Allee karácsonyi vásárán is részt veszek. Szóval, aki a Budán és melegben szeretne beszélgetni velem és/vagy vásárolni tőlem, az az Alleeban is megtalál (a Stenders kozmetikumok, és a Swarovski kristályok között a folyosón).
Értelemszerűen nem leszek mindig mindkét helyen ;) sőt, van, amikor egyik helyen sem leszek. De ez ne tántorítson el senkit, kedves kollégák, és a megszokott egyedi, szép, jó minőségű, kiváló ajándéknak való termékek várnak mindenkit, mindkét vásárban. Sőt, a Palomában is!
Viszont a WAMP-on nem.
Elérkezettnek láttam az időt, hogy átadjam a helyemet a fiataloknak. Mutassák meg ők, hogy mit tudnak, miket alkotnak. Szép volt, jó volt, de egy kicsit elfáradtam – és különben is a csúcson kell abbahagyni, mondják, úgyhogy ezen túl „csak” a Palomában, a Vörösmarty téren, az Alleeban, nameg az interneten (hívjuk webshopnak) találtok meg.
Keressetek bártan! És válogassatok jobbnál jobb, szebbnél szebb karácsonyi (és egyéb) ajándékokat! És élvezzétek a telet – akár kinn, akár benn szerettek lenni.

Sültgeszetnye a Vörösmarty téren, ki nem hagynám....

A fények mindig meghatározóak a téren, idén nekem ezek tetszenek a legjobban

Az Allee-ban is szuper a karácsonyi hangulat, igazi gyerek központú, körhintával óriásfával, karcsányi minifaluval, nekem nagyon bejön!

Olvastad már?

Archívum

Powered by mod LCA