Néha a legfurcsább helyekről jön az ihlet. Vagy legalábbis az inspiráció. Mint például ebben az esetben... Már egy csomóan és egy csomószor mondták nekem, hogy készítsek ékszert. Hogy a grafikáim mennyire jól néznének ki nyakláncon, fülbevalón, gyűrűn... De valahogy totál nem izgatott a dolog.


Még akkor sem igazán gondolkodtam el a lehetőségen, amikor a barátnőm (szerintem már meséltem ezt a sztorit) Barcelonában, a La Ramblán látott egy (sok) fülbevalót, amin az én grafikám volt. Nyilvánvaló nyúlás volt, fel is dühített, de akkor még nem léptem. Aztán amikor újra előfordult egy hasonló sztori, akkor erősen elgondolkodtam, hogy elébe kell mennem a dolognak, és saját ékszert kell csinálnom. Ha ez ennyire menő, hogy még Barcelonában is, akkor én is világhírre akarok törni! ;-)
Végül 2017-re érett be a történet. Úgyis kellett valami újdonság, és ez jó ötletnek tűnt. A papír témát már eléggé körbejártam. A táska front még tartogat sok újdonságot, de ott nagyobb (idő, energia és pénz) befektetés újdonságokkal kísérletezni, szóval azt majd később.
Úgyhogy gondoltam, egye fene, csináljunk ékszert.
El is kezdtem tervezni. Először csak fejben, meg azt, hogy milyen anyag is legyen a hordozó. Mi az, amin jól mutatnak a grafikák, amin sokáig rajta maradnak, és jó őket viselni. Próbálkoztam többféle fával, fémmel, és persze sokféle műanyaggal.
A víztiszta plexi lett a tuti megoldás. Úgy néz ki, mint az üveg, amitől nagyon plasztikus a rá nyomott kép, viszont könnyű és nagyon tartós.
Az anyag megvolt, rányomtuk a képet, és akkor azt hittem, innen már gyerekjáték az egész. Most itt nektek bevallom: én megizzadtam az összeszerelésnél. Úgyhogy delegáltam is a feladatot Szilvinek aki nagyon ügyesen önti a végső formájába az ékszereimet. A Palomában szomszédos Orsi (ékszer)-tól dicséretet is kapott - ami nagy szám, mert ő aztán nagy mester az ékszerkészítésben.
Amikor elkészültek a fülbevalók, nyakláncok, akkor jött a fotózás, amit én nagyon szeretek. Úgy általában is. Már sok-sok éve tudtam, hogy ha egyszer olyan fotózásom lesz, ahol modellre is szükség van, akkor Lillával fogok dolgozni, aki nem mellesleg tágabb családom tagja. Szerintem gyönyörű, igazi természetes szépség, kb. semmi sminkre nem volt szüksége, és nagyon gördülékeny volt vele a munka. A képek pedig olyan jól sikerültek, hogy “kénytelen” voltam megszavaztatni baráti körben, hogy melyikeket használjam a rengeteg szuper felvétel közül. Új fotóst is kellett keresnem, ez sem volt könnyű, de Lilla ajánlása alapján Zsófit választottam, nem csalódtam benne sem.Úgy érzem, sikerült az ékszerekhez passzoló képeket lőnie.
Úgyhogy most boldog vagyok! Elkészült a kollekció, kézzel fogható és mindenki számára elérhető a hónapokig tartó munka eredménye.
Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam tőletek, amit köszönök, és remélem, azoknak is tetszenek majd az ékszerek, akikhez csak most jut el a hír.
Gyertek a webshopba és a Palomába, csodáljátok meg őket, és találjátok meg a hozzátok illő darabot! Kedvcsinálóként mutatok nektek párat!

Olvastad már?

Archívum

Powered by mod LCA