Nem vagyok az a nagy szülinapünneplős fajta. Akkor is egyre öregebbek leszünk, ha nem ünnepeljük ;) De vannak kivételek. Például a fiam születésnapja. Egyértelmű, hogy annak meg kell adni a módját. És most van egy másik apropó is: májusban 1 éves lett a webshopom!!!

Nem mondom, hogy ugyanaz a kategória a kettő, és azt sem, hogy minden évben lesz webshopszülinapünneplés. De most van!  Illetve volt, de mindenképp akartam róla bővebben is írni, mivel nagy mérföldkő ez a pályámon, és rengeteg munka van mögötte.
Annyira örülök neki, és szinte hitetetlen, hogy már 1 éve megvan. Emlékszem, amikor tavaly írtam a bejegyzést, hogy mennyire jó, hogy a sok-sok-sok tervezgetés, előkészület és munka után végre elindult a saját webshopom. Meg azt sem felejtem el, hogy azért izgultam egy kicsit, hogy biztosan jó ötlet-e egy ilyen vállalkozásba belekezdeni. Így egy év után bátran állíthatom: JÓ DÖNTÉS VOLT BELEVÁGNI!
Nekem is, és szerintem nektek, vevőknek is.
Nem mondom, van vele munka rendesen, de ez így van rendben. Sokan azt gondolják, hogy könnyű pénz egy webshop, de ez csalóka, mert egy csomó olyan dolgot kell megcsinálni, amire nemcsak hogy nem gondol az ember, de még akkor sem látványos, amikor megcsinálod...
Itt van kapásból a google. Vele muszáj foglalkozni. Fontos, hogy olyan legyen az oldal, hogy szeresse a google. Különben az ég világon senki nem fogja megtalálni. Az meg, ugye, elég fontos, hogy legyenek látogatók, akik jó esetben vásárlókká válnak egy kis idő után. Szóval a google-lal jó kapcsolatot kell ápolni, ez a lényeg.
Aztán ugye fel kell tölteni a termékeket. Persze előtte fotózni és photoshopolni kell. Majd el kell juttatni a hírt nektek minden féle csatornákon, hogy mi az újdonság, min dolgozom épp, mi az ami kifutó és mi az ami „befutó” termék. Közben tartani a kapcsolatot a programozóval, ha bármi nem stimmelne. Ha ez mind megvan, és a vevők is jönnek, akkor következik a végső fázis:
csomagolás-számlázás-postázás. Ez sem egy nagy izé, tipikus 10-20 perces munka. De munka és meg kell csinálni.
Persze nem panaszkodom! Ezekkel együtt nagy királyság egy webshop! Egy csomó pozitív visszajelzés érkezett, úgyhogy azt gondolom, ti is örültük, hogy van.
Lehet nézelődni, amennyit csak akarsz. Lehet tökölődni a választásnál, akár napokig is (akinek erre van ideje). El lehet olvasni minden infót, nem kell kérdezgetni az eladót, pl. minden egyes termék áráról, anyagáról, méretéről stb... legalábbis én kb. ezek a dolgok miatt szoktam webshopingolni.

Száz szónak is egy (mondat) a vége: örüljetek és ünnepeljetek velem a rothaniko webshop 1. szülinapján, és használjátok egész évben!
Én pedig gondoskodom róla, hogy mindig legyen valami újdonság!

Olvastad már?

Archívum

Powered by mod LCA